lördag, januari 05, 2013

Heldag i whiskyns tecken


Vårt Mackmyrafat är väldigt nära treårsdagen vilket är gränsen för att få kallas whisky. Vi samlades som vanligt för den årliga provningen av fatet på Häckeberga slott. Det ligger väldigt fint och fotot är taget från lagerlokalen som alltså ligger på andra sidan sjön.

Vårt fat smakar väldigt bra tycker vi. Här jämför jag med två andra referensprover som man kunde köpa under provningen. Visserligen har vi ett speciellt recept "Extra rök" som inte fanns att prova som referens tyvärr. I vilket fall så beställde vi en buteljering av 12 flaskor som kan hämtas ut i slutet på mars. Skall bli riktigt kul.

Väl hemma väntade resten av familjerna och då bjöd vi på Hjortstek med Whiskysås. Till kaffet blev det Whiskypraliner och sen spelades Whiskyspelet. Vi provade även tre helt nya flaskor som ni ser på bilden. En single malt från Irland som var lite väl mild i smaken. En specialvariant från Highland Park som var helt ok. Men den bästa var den 18-åriga sherrylagrade Bunnahabhain i mitten. Färgen avslöjar en del om hur kraftig den var i smaken.

Inga kommentarer: