onsdag, december 29, 2010

Molly 1 år


Den 26e december fyllde Molly 1 år och firades med stort kalas. Berget av leksaker som hon fick på julafton fylldes på, men hon fick även pengar att spara till senare. Den roligaste saken hon fick för oss vuxna var nog Pekboken för lite finare barn som hon fick av sin farfars bror.

onsdag, december 22, 2010

Sista dagen på jobbet


Nu startar 8 månaders föräldraledighet för mig. Det firade jag genom att bjuda på Honeycomb (bivaxkaka) cake som kommer från Malaysia. Som ni ser har den fått sitt namn efter formen som blir när man skär ett snitt genom botten. Honeycomb är namnet på nästa version av Androids operativsystem för er som inte jobbar på Sony Ericsson. Av mina kollegor fick jag en flaska Champagne, tack så mycket!

Nytt köldrekord för mig


När jag körde förbi Veberöd i morse var det -25. Ganska stor skillnad från det förra rekordet. Tur man inte jobbar som tomte.

tisdag, december 21, 2010

Granen på plats


Efter att ha skottat mig runt hela huset för att kunna bära in granen på baksidan är den nu färdigpyntad. Molly tyckte den var spännande men låter den nästan vara helt. Någon gång har hon dock varit framme och plockat ner något pynt som tydligen satt fel.

måndag, december 20, 2010

Tredje julbordet


I söndags bjöd Alexandras föräldrar på julbord vid Löderups strandbad. Vi var där förra året också fast då kom tomten och delade ut paket till barnen vilket han inte gjorde i år. Molly är ju ändå för ung för att förstå men hennes kusin hade nog uppskattat det. Som vanligt blev man proppmätt eftersom allting skall smakas.

onsdag, december 08, 2010

Julöl


Handlade några intressanta julöl på systemet i fredags. Flying Dog blev jag väldigt glad när jag såg då de har varit borta från systemet ett tag. Det är bara att hoppas att de kommer att ta in resten av deras fantastiska sortiment också. Denna utgåva smakade inte speciellt julig men var god och hade en lagom beska som inte var för skarp. Jólabjór är en rökig bocköl från Island som smakade riktigt bra. Man kan bara dricka en åt gången men den hade inte den där överdrivna röksmaken som vissa andra rökiga öl har. Shepherds Neame var också bra med en mild bränd smak i bakgrunden, dock så var den inte så julig. Sigtuna var den juligaste hittills. Väldigt mörk ale, jag skulle kalla det porter. Den hade rikligt med julkryddor, rekommenderas. Slottskällan har två olika. Nisse är ganska lik en klassisk svensk julöl med något mer smak. Tomte däremot var ganska besk vilket jag gillar och den var kanon. Blizzard var en god klassisk porter. There is no Santa var en riktig julöl som doftade av alla julkryddor, riktigt fin. Dugges Rudolf ren ale är en god ale med lite beska, dock inte så julig.

tisdag, december 07, 2010

Julfest


I fredags var det dags för julfest med Sogeti. En av mina kollegor bor i Turning Torso och han var även med i festkommitén detta året så det blev även platsen för festen. Eftersom vi bara var 24 st så hyrde vi den lilla lokalen på 7e våningen. På toppvåningarna 53 och 54 hade ett annat företag julfest för 150 personer. Även om vi bara var på 7e våningen är det ganska högt. Om man är på toppen måste det vara helt otroligt.

onsdag, december 01, 2010

Det verkar aldrig ta slut


Det är ju visserligen bättre än slask. Men jag har inte lärt mig att klä mig ordenligt än så det är riktigt kallt att vistas utomhus.