tisdag, augusti 24, 2010

Malört på tork


I natt så var det (som bekant?) Bartolomeinatten och då är det skörd av Malört till bäsken som gäller. Som ni ser har jag ganska mycket, så om det är någon som vill sätta egen får ni gärna några kvistar. Jag har redan satt en flaska i sommar nämligen.

6 kommentarer:

jokke sa...

Hur gör man? Pregar man bara ner det i en flaska med brännvin och låter det stå? (Hmm, jag blev faktiskt rätt sugen att nappa på ditt erbjudande så att vi kan ha hemgjord bäsk till julbordet sedan.)

Biffen sa...

Precis, tre kvistar ner i en Brännvin Special i tre dagar så är det klart. Sen kan man experimentera med lite citronskal och några droppar honung om man vill.

Det tar dock en vecka eller två innan de är torra nu. Men det är ju långt till jul.

Monica Anderberg sa...

Citronskal är skitbra, för då försvinner spritsmaken och snapsen blir go' å runn'

jokke sa...

Så efter att de har torkat så ska de ner i spriten? Det borde väl funka lika bra med Jeltzin-vodka, va? (Jag har några sådana som samlat damm i åratal och som skulle kunna komma till användning på detta sätt.)

jokke sa...

(...och jag tror att det, för vår del, räcker gott med att göra 1 flaska med snaps...)

Biffen sa...

Det funkar säkert bra med Jeltzin. De har bra form på flaskan också. Man slipper ju klippa malörten i så många delar. :)