Gör så här Blanda de malda pepparkakorna med smöret och placera det i en form med löstagbara kanter. Tryck till så att det blir kompakt.
Vispa upp philadelphiaosten med sockret så att det blir mjukt och luftigt. Tillsätt grädde, crème fraiche, 1 ägg, 1 äggula, citronsaften och vaniljsockret. Vispa ihop allt så att det blandas väl. Tag undan 3 dl av smeten. Tillsätt pumpan och alla kryddorna i resten av smeten och blanda väl. Slå den mörka smeten över pepparkaksbotten. Tillsätt den ljusa och melera kakan med en gaffel.
Baka kakan i 175 gradig värme i 1 tim 15 min eller tills sidorna har stelnat men mitten är lite lös. Låt kakan svalna. Ta bort kakformen. Plasta och låt stå i kylskåp minst 1 tim innan den serveras.
1 kommentar:
Ingredienser
Tårtbotten:
4 dl malda pepparkakor (torra)
6 msk smält smör
Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 1/2 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 st ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk vaniljsocker
3 dl pumpa, kokt & mixad
1 dl brunt socker, finrives
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddpeppar
Gör så här
Blanda de malda pepparkakorna med smöret och placera det i en form med löstagbara kanter. Tryck till så att det blir kompakt.
Vispa upp philadelphiaosten med sockret så att det blir mjukt och luftigt. Tillsätt grädde, crème fraiche, 1 ägg, 1 äggula, citronsaften och vaniljsockret. Vispa ihop allt så att det blandas väl. Tag undan 3 dl av smeten. Tillsätt pumpan och alla kryddorna i resten av smeten och blanda väl. Slå den mörka smeten över pepparkaksbotten. Tillsätt den ljusa och melera kakan med en gaffel.
Baka kakan i 175 gradig värme i 1 tim 15 min eller tills sidorna har stelnat men mitten är lite lös. Låt kakan svalna. Ta bort kakformen. Plasta och låt stå i kylskåp minst 1 tim innan den serveras.
Skicka en kommentar