fredag, oktober 24, 2008

Ingen rolig syn


Detta möttes jag av när jag kom till jobbet. Dock så startade den som vanligt på andra försöket. Hårddiskkrasch är inget kul. Skall snart köpa ett raid-1 system hemma så att man alltid har backup av foto och sånt.

3 kommentarer:

jokke sa...

Hej!

Se upp med datorn som startade ändå; troligtvis sitter minnesfelet i en del av minnet som inte används direkt vid uppstart. Men som då det används (vilket kan inträffa när som helst beroende på hur och när man använder datorn) kommer ge dig blåskärm igen.

Jag vill gärna tipsa dig att köra memtest (http://www.memtest86.com/download.html) på maskinen för att verifiera minnet, och vid fel få den felaktiga minnesmodulen utbytt.

Betr. den planerade RAID-spegeln därhemma så tycker jag att det är en lysande idé (det har jag också). För extra säkerhet (på mitt förra jobb hade vi en RAID-spegel där båda diskarna gick åt skogen samtidigt, vilket ju ska vara i princip omöjligt) rekommenderar jag spegel + backup. I synnerhet när det gäller bilder och så...

Biffen sa...

Hmmm, då får det ju bli att man tar backup på den externa disken lite då och då i alla fall kanske. Tack för tipset Jokke!

Unknown sa...

Ja, det är ju viktigt att man ser till att jobbrelaterad data inte på något sätt försvinner!