söndag, mars 31, 2013

Den årliga korvgrillningen

Även om det fortfarande låg lite snö hade vi riktigt fint väder. Svaneholm är platsen och vi väntar fortfarande på några här. En familj kom lite senare då de glömde ställa om klockan. Men när alla var på plats sprang 10 barn runt och busade i skogen.

torsdag, mars 28, 2013

Fjärilsmålad

Molly var med Alex på Emporia och fick en ansiktsmålning. Den blev riktigt häftig tycker jag.

tisdag, mars 26, 2013

Fullmåne

Jag har försökt ta foto av månen en gång tidigare utan något bättre resultat. Denna gången blev inte bildkvaliteten heller den bästa, men motivet blev desto bättre. Hur stor är egentligen chansen att ett flygplan åker förbi precis när man har fingret på avtryckaren med objektivet riktat mot månen?

söndag, mars 24, 2013

Vår egna whisky

Nu har vi äntligen buteljerat våra första flaskor från vårt eget Mackmyrafat. Det är ungefär en fjärdedel som vi buteljerat nu när den fyllde 3 år. Vi kallar denna versionen Häckeberga Skogsbrand. Namnet kommer av att vi lagrar fatet på Häckeberga slott i ett fat av svensk ek med receptet extra rök.

Den är ganska stark med sina 57,6%. Man kan säga att den smakar extra mycket av allt. Den är väldigt långt ifrån de vanliga Mackmyra som säljs på Systembolaget. Lite vatten behövs, men efter det så blir den riktigt bra med något som kan beskrivas som lite pepprig smak. För er som inte kommer ihåg så ser fatet ut så här.

lördag, mars 23, 2013

Snön håller i sig

Jag hade fel angående snön. Den vill inte försvinna. Men barnen har ju kul i alla fall. Här rullas det nerför kyrkobacken tillsammans med Ellen.

Hemma har det bildats nya drivor vid huset eftersom det samtidigt har blåst en hel del.

torsdag, mars 21, 2013

Lattepappa

Jag provade på att ha lite egentid med Svante. Han var jättesnäll och allt gick bra.

måndag, mars 18, 2013

Boll & Lek

Molly går på Boll & Lek en gång i veckan i handbollens regi. Hon tycker det är jättekul men ibland är det roligare att hitta på egna lekar än just det som tränaren tycker man skall göra. Jag tog detta foto lite tidigare under året eftersom jag extraknäcker som fotograf och hemsideansvarig i Skurups Handboll. Självklart på ideell basis.

söndag, mars 17, 2013

Årets whisky från Hven

Förra året släpptes första whiskyn från Hven. Jag köpte den mest i samlar- eller spekulationssyfte. Nu när deras andra släpp gjordes så åkte korken av. Jag provade den tillsammans med JP och han tyckte precis som jag att den var helt ok. Men det märks att den är ung och den sticker inte ut åt något håll utan är faktiskt ganska medelmåttig. Med dubbelt så många år i tunnan kan det förhoppningsvis bli bättre.

Om ni undrar var mina inlägg om öl har blivit av så har jag börjat gästblogga hos Monica som ni hittar längst ner i min vänlista (som står i bokstavsordning). Första inlägget hittar ni här.

fredag, mars 08, 2013

GoKart


Min kollega på QlikTech Mattias, som jag även pluggade och skrev examensarbete tillsammans med, skall gå på pappaledighet för andra gången. Vi firade av detta med en runda på gokartcity som han vann och jag blev tvåa. Därefter blev det en öl och burgare.

onsdag, mars 06, 2013

Tvåhjuling

Äntligen är vädret tillräckligt bra för att ta cykeln på en provtur utomhus. Den har gått ett antal varv runt bordet inomhus i vinter.