måndag, december 31, 2012

Nyårsafton

Vi firade nyår hos Hampus och Therese för tredje året i rad. Mats och Johanna var också med som vanligt även om de missade förra året pga sjukdom. Vi delar upp maten och i år stod vi för förrätten. Det blev jordärtskockssoppa med vit tryffel och halstrad pilgrimsmussla som blev mycket god. Till detta bjöd vi givetvis på hembryggt.

Johanna, Mats och Isak som snart skall få en lillebror precis som Molly. 

Barnen klarade sig ganska bra igenom våran förrätt och huvudrätt på egen hand eftersom de fått köttbullar och makaroner innan. Dessutom var ju rullpiporna väldigt skoj.

Efter huvudrätten blev det lite softande i soffan innan barnen skulle lägga sig. Lilla Isabella låg redan och sov.

söndag, december 30, 2012

Padeltennis

Idag provade jag på en ny sport som heter Padeltennis eller egentligen bara Padel. Det är en blandning av tennis och squash men som alltid spelas två mot två. Det är väldigt enkelt att lära sig men det är svårt att bli riktigt  duktig så skillnaden mellan spelare är mycket mindre än i tex tennis eller badminton där man inte har en chans mot en bättre spelare. Vi spelade i Helsingborg, men nu i december så öppnade en bana i Malmö också. Rekommenderas verkligen, men boka två timmar direkt för det var lite trist att lägga av efter en timme när man började få lite koll på det.

lördag, december 29, 2012

Första besvikelsen

Här provade jag att tillsätta lite snabbkaffe för att få en fylligare smak på en riktigt mörk öl. Det fungerade inte alls som jag tänkt mig. Det smakade mest kaffesump tyvärr.

onsdag, december 26, 2012

Molly 3 år

Det blev sång och paket i sängen. Hon var lite trött först men när hon fick se paketen så studsade hon upp och kom ihåg att hon fyllde år.

Vår tårtmakarkompis har åkt på semester så vi kunde bara få själva dekorationen av henne. Därför ser själva tårtan ut därefter. Molly älskar Nemo och har nu även fått filmen på svenska. Vi hade den bara på engelska innan, men hon har ändå sett den säkert 20 gånger.

måndag, december 24, 2012

Julafton

På julafton så kom gammelmormor och hälsade på. Kul och träffa henne då vi är lite dåliga på att besöka. Vi körde knytkalas som vi brukar göra och i år stod vi för korv, ost, hembakat vörtbröd och kavring, Alexandras julgodis och såklart mina två julöl som var uppskattade.

Ibland undrar man varför man lägger så mycket pengar på leksaker när barnen har så kul med det billiga pappret som man bara slänger.

söndag, december 23, 2012

Lillejul i Sillaröd

Först åt vi sillalunch på dagen. I år delade vi upp oss så att Malmquistarna kom först på kvällen. Det blev ju lite snöstorm, men det gick bra ändå.

Sen kom tomten och alla barnen tyckte det var jättespännande.

lördag, december 22, 2012

Överraskningsbröllop

Vi var bjudna på jullunch hos Sara och Mattias. På vägen dit fick vi ett sms om att vi skulle fortsätta förbi deras hus och stanna vi kyrkan. Då förstod vi att det var bröllop på gång. Efter bröllopet blev det trerätters på Kronovalls slott med mycket god mat och dryck. Väldigt trevlig överraskning.

fredag, december 21, 2012

Ostbricka

En egenkonsult på QlikTech avslutade sitt kontrakt på fredagen. Då bjöd han på en massa ostar, bröd och vin. Sen kom det fram att han har ett nytt kontrakt som börjar den 2a januari. Sånt gillar vi.

Julstämning

Passade på att ta en bild i morse innan alla kom och tände lysrören. Den lilla granen som är lite gömd i mitten är en USB-gran som skiftar i färg. Väldigt stämningsfullt så här sista dagen innan julledigheten.

onsdag, december 19, 2012

Julfest med Sogeti

Mitt femte julbord i år åt jag på Jacob Hansens Hus i Helsingborg med Sogeti. Kul att träffa sina kollegor nu när jag sitter "ensam" på QlikTech. Pontus som också är en hembryggare hade hjälpt till med ölinköpet så det var väldigt bra utbud. Helsingborgsölen var riktigt god, med kraftig humlekaraktär.

söndag, december 16, 2012

Mina senaste egna bryggningar

Denna julölen doftar nog lika mycket som min andra, men när det kommer till smaken var den mycket beskare. Så det blir perfekt med två olika sorter till julbordet. Jag tycker etiketten återspeglar det lite elakare innehållet på ett bra sätt.

Den andra ölen som också är en brown ale är faktiskt exakt samma recept fast utan julkryddorna. Det konstiga var att när jag smakade denna så var den inte alls lika besk som den andra. Troligen beror det på att den andra doftar sött så då blir det större kontrast till smaken. Så denna blev en mild och god öl som passar bra till mat. Flaskorna hittade brorsan i min farfars källare. På en av dem stod det 1937. De blev ordentligt diskade och fick nya packningar.

Julgran

Med hjälp av Molly fick vi en fin julgran på plats. Nu skall det bara fyllas på med paket under den också.

lördag, december 15, 2012

Julfest

System Verification bjöd oss båda på julfest som vanligt och denna gången var det på Hipp. God mat, men man blir ju så trött efter att ha ätit så mycket så vi gick aldrig ner till dansgolvet. Alex fick hår och naglar fixade av Sanna innan. Även Inez får fina naglar i bakgrunden.

fredag, december 14, 2012

Öltips

Ett av de godaste öl jag nånsin druckit och garanterat det godaste på burk. Det doftar exakt som när man öppnar en påse humle. Gillar man öl med humlekaraktär är detta ett måste. Den var ändå inte superbesk.

torsdag, december 13, 2012

Lucia

Förra året blev det lite kaos när barnen kom in och såg sina föräldrar och ville sitta med dem. Så i år började vi sittandes tillsammans så fick de som ville samlas i mitten och sjunga. Det var lite spring i början men sen gick det ganska bra. Efteråt blev det glögg och lussekatter.

onsdag, december 12, 2012

Konsultgodis

Detta är ett begrepp som företag med 100% anställda inte känner till. Det är nämligen så att när julen nalkas så bjuder alla (nästan) konsulter på godis hos sina uppdragsgivare. I år var Sogeti lite snåla så jag fick fixa det själv. Men det går ju lika bra, så får man vad man önskar. Alla i mitt team fick en Lindt-nalle, sen satte jag även ut några burkar pepparkakor på avdelningen. Det uppskattades.

söndag, december 09, 2012

Julbord i Trollskogen

Julbord nummer två åt vi på Boklunden tillsammans med familjen Olsson som bjöd. Vi passade även på att gratulera Harald som fyller år på tisdag. Han fick en bok där han, Gunilla och Josefine är med på bild från Kiviks Marknad. Det var god mat och de hade ål vilket inte hör till vanligheterna nuförtiden. Tomten var också där och delade ut en godispåse till en mycket allvarlig Molly.

lördag, december 08, 2012

Kerry Bomb

Det var en ny MetalSkivAfton i helgen. Denna gången var en tjej för första gången med. Hon var kollega till Ronny som var kvällens värd. Eftersom taxin blev försenad när vi skulle åka hem pga vädret så ringde hon sin pojkvän som kom och hämtade oss från Malmö. När vi snackade i bilen kom det fram att hon var Kerry Bomb i The Headlines som är ett punkrockband som finns på Spotify om ni vill lyssna. Hon hade en riktigt snygg tatuering i alla fall.

fredag, december 07, 2012

Nya öl på Systembolaget

Jag provade några nya svenska öl som fått goda betyg. Dock blev jag något besviken. Tur man gör så god öl själv nuförtiden. ;)

Motala Brygghus Skepparpinan DIPA
Många gillar denna, men jag tyckte den hade en bismak som jag inte gillade. Den var inte heller så besk som man kan vänta av en DIPA. Smaken är som baken.
Dugges High Five
Hyffsad men inte helt balanserad. Kanske lite tunn och spretig om man skall vara petig.
Mohawk IPA
Ganska bra men den har en liten bismak som kan ha med den höga alkoholhalten på 6,9% att göra.
Sigtuna Dunkel Lager
En väldigt mörk lager. Lite för bränd smak för mig. Kanske funkar den bättre till någon smakrik mat.

Mollys nappar

Då var det dags. Napparna skall skickas till tomten idag. Molly har ritat en teckning och skrivit en önskelista som hon skickar med. Det kommer bli en tuff helg tror jag.

onsdag, december 05, 2012

Första julölen

Jag har bryggt två julöl som jag skall bjuda på till julbordet. Midvinternatt heter den första som är en riktigt mörk öl med mycket julkryddor. Jag tyckte den blev riktigt bra, men Mats som också provade den tyckte den var alldeles för söt och smakade för mycket julkryddor. Så det beror ju såklart på vad man gillar. Men den var ju inte alls lika söt som Falcons Julmumma tex.

tisdag, december 04, 2012

Svaneholms slott

 I helgen bjöd mor och Gunder på julbord på Svaneholms slott. Passande nog snöade det.

Vi fick sitta i det lilla rummet längst ner i källaren. Så där trivdes barnen som kunde springa runt bordet när det ätit klart.

Det är riktigt trevlig miljö på slottet. Molly älskade att springa i alla korridorer.

måndag, december 03, 2012

Kallt

Då var vintern här. Den kom väldigt plötsligt i år. Från att ha hållit sig runt nollan några dagar dök temperaturen ganska kraftigt. Det var tom -15 strax utanför Skurup, men det var inte läge att fumla med kameran då.

lördag, december 01, 2012

Farfar 90 år

Vi firade min farfar som fyllde hela 90 år! I present fick han ett inramat foto, på sitt barnbarnsbarn Molly, vilket uppskattades.

Adventskalender

Molly fick en jättestor adventskalender i år. I paket nummer ett fanns det grönt nagellack som hon ville ha på direkt. För 11 månader sedan gjorde jag en egen whiskykalender till mig själv. Här ser ni vilka sorter jag använde. Dock är det en annan ordning som jag inte kommer ihåg, blir spännande.