tisdag, oktober 30, 2012

Jack O'Lantern

Molly och jag var själva ikväll så vi passade på att fixa en pumpalykta inför morgondagen.

Jag passade även på att köpa lite klubbor som man kan bjuda på för att slippa riskera bus.

söndag, oktober 28, 2012

Cirque de Soleil

Det var tredje gången vi såg en föreställning med Cirque de Soleil. Denna gången var det Michael Jackson tema med titeln "THE IMMORTAL World Tour". Skillnaden mot de andra föreställningarna vi sett var att det var mindre akrobatik och mer sång och dans. Tyvärr var det även mindre interagerande med publiken som de gjorde så bra i Saltimbanco som vi såg förra gången. Men de gjorde ändå en bra show, speciellt med integreringen med skärmarna längst bak. Dessutom är ju Michaels musik väldigt bra, så även om det inte var full action hela tiden så fanns musiken där. De två grejer jag tyckte var bäst var en poledancer som var grym och sen gjorde de framåtlutet i Smooth Criminal live när de dansade (!)

Ölbryggning

Jag har för första gången gett mig på att brygga öl. Det skall bli riktigt spännande att smaka resultatet. Svårt att veta vad man skall förvänta sig. Svårighetsgraden är ungefär som att baka surdegsbröd. Dock en lite högre tröskel. Men jag köpte ett kit med allt så jag inte skulle kunna glömma ta med någon lite grej i beställningen. Om en månad kommer jag skriva om resultatet.

Så länge kan ni få ett tips och en varning. Vi börjar med varningen som jag drack i Paris. Fransmännen är ju mest kända för att vara duktiga på andra alkoholhaltiga drycker, men denna lät spännande. Desperados som innehöll Tequila. Dock smakade den bara alkoläsk. Det var inte i närheten av öl tyvärr.

Tipset drack jag i Köpenhamn där den även bryggs. Stronzo Brown Ale. Riktigt fin mörk öl med tydlig beska. Just denna finns inte på Systembolaget, men de har andra så de får jag nog ta och prova också. Blir min i närheten av denna kommer jag nog aldrig mer köpa en öl.

söndag, oktober 21, 2012

Zlatan i Paris

Farsan bjöd mig och brorsan på en helg i Paris där vi såg Zlatan spela. Det blev vinst med 1-0 mot Reims. Det var inte Zlatan som nätade men han gjorde en hel del snygga grejer. Innan målet blev det en straff dömd till Reims, men den räddades.

Det var första gången för mig i Paris så jag försökte täcka in de största sevärdheterna. Fast vi hade ju egentligen bara två hela dagar så det finns lite kvar att utforska. Notre Dame hann vi dock med.

Första kvällen åt vi sniglar till förrätt och jag och brorsan åt även råbiff för att verkligen smaka på det Franska köket. Vi blev bägge dåliga tyvärr. Bilden är från en lokal marknad utanför hotellet där man kunde köpa ett helt kilo sniglar för 6 euro vilket verkar billigt.

Givetvis var jag tvungen att gå förbi detta torn också. Fast man har sett det på så många bilder och i filmer redan var det riktigt imponerande när man stod själv nedanför. Inte minst eftersom det är byggt på 1800-talet.

lördag, oktober 06, 2012

Superior Challenge 8

Jag missade ju UFC i Stockholm i våras, så jag var väldigt peppad på att gå på denna MMA-gala i Malmö tillsammans med mina JiuJitsu-polare. Som ni ser på bilden hade vi grymma platser. Matcherna var över förväntan trots (eller kanske tack vare) att det fanns några "nybörjare" med. Stora delar av galan sändes på TV4 Sport och kan ses här på YouTube:


fredag, oktober 05, 2012

Lalandia


Torsdag till lördag var vi på Lalandia tillsammans med tre andra familjer. Vi delade stuga med familjen P.


Förutom vattenlandet så har de en massa andra aktiviteter. Men för våra småttingar var det leklandet som gällde utanför bassängen.

De fick ganska bra fart nerför rutschkanan.