lördag, april 28, 2012

Sydkustloppet

Så här ser det ut när man springer in i väggen. Efter halva loppet tog jag helt slut. Jag gick ut för snabbt för jag trodde jag var bättre tränad än jag var. 4:45 min/km istället för runt 5. Så andra halvan fick jag jogga med smärtande ben av mjölksyra. Det var ett ganska tufft lopp i övrigt också med mycket varierande underlag där det värsta var sanden. Vi startade på östra sidan om Trelleborgs golfbana och sprang längs med kusten till Smygehuk. Tiden blev 1:57 som kan jämföras med mitt rekord på 1:43 på Göteborgsvarvet förra året. Får hoppas det går bättre nu när jag skall springa det igen den 12e maj. JP som jag sprang tillsammans med hade fina 1:47 så det är bara att gratulera.

torsdag, april 19, 2012

Helsingborgs bryggeri

En kollega på jobbet annordnade en rundvisning på Helsingborgs bryggeri med tillhörande provning. Det är alltid kul med små lokala tillverkare som vågar prova nya grejer.

Här har ni utbudet som var över förväntan. Den som imponerade mest var lagern som nog är den bästa jag provat faktiskt. Ambern var lite klen i smaken och IPAn var helt ok men kan inte tävla med de bästa. Sen hade de två smaksatta öl. Lakritsölen var helt ok men chilliölen blev lite konstig. Den blev lite spretig, först vanlig ölsmak sen kom hettan från chillin vid sidan om. Kanske hade blivit bättre med en mörkare öl för att få till balansen.

lördag, april 14, 2012

Fars 60-årsfest

Farsan firade tillsammans med sin kompis Uffe som han gjort flera gånger innan när de fyllt jämnt. Det var en rolig fest och som ni ser var temat semesterfirande.

söndag, april 08, 2012

Grillning vid Svaneholmssjön


Skurupsgänget samlades för att grilla i söndags. Det var en konstig känsla när det snöade fast vi hade 7 plusgrader och vindstilla.


Även om Molly var krasslig fick hon följa med. Men hon åt bara lite korv sen sov hon i vagnen resten av tiden. Här har ni en bild på resten av busarna (förutom Edvin som förmodligen hade hittat något ätbart).

lördag, april 07, 2012

Goda öl


Jag köpte några öl jag tänkte tipsa om. Hale to nothing är en ekologisk öl som smakade lite som en pilsner som kryddats med lite beska. Kanske något för dem som inte ännu tagit steget fullt ut till att dricka IPA? St Eriks APA var väl ok men också lite mesig i smaken om man gillar riktig beska. Däremot var de bägge andra riktiga höjdare. Väldigt intensiv beska med en fräsch citrusdoft. Anders DIPA ligger i beställningssortimentet och Happy Hoppy Easter är tillfällig under påsk och måste också beställas till de flesta bolag. Men det är ju smidigt nuförtiden.

fredag, april 06, 2012

Glad Påsk!


Önskar Molly och Silke. Sminkningen fick hon på förskolan. Tyvärr blev hon krasslig med feber på kvällen.

söndag, april 01, 2012

Fars och Evas stuga


I helgen var vi för första gången och hälsade på i stugen som farsan och Eva köpte i vinter. Den ligger utanför Karlshamn i Blekinge med 4km till vattnet.


Den innehåller både kakelugn och olika typer av vedeldade spisar och ugnar. Dock finns även moderna värmekällor vilket är skönt eftersom det tar ganska lång tid annars.


Det finns många roliga detaljer som tex stenbordet uppe till höger och en gravsten från 1800-talet som jag hittade i gräset.


I den andra stugan på tomten sov både min och brorsans familj. Här skall också installeras en kamin. Tomten är väldigt kuperad vilket syns här. Vi kommer nog spendera en hel del av semestern här i sommar.