söndag, november 28, 2010

Hemma igen


Jag visste att det skulle vara kallt, men kunde inte föreställa mig att det skulle se ut så här.

torsdag, november 25, 2010

Sjögurka


Idag fick jag bilderna av instruktören och här är en av dem.

Dykning


Igår var jag iväg och dök. Det blev tre 50 minutersdyk. Det fanns väldigt mycket fiskar, men själva botten var finare när jag dök i Malaysia. Dive mastern tog några bilder på mig så det skall bli spännande att se hur de blev.

måndag, november 22, 2010

Båtutflykt


Idag var vi iväg och såg James Bond-klippan. Givetvis hade jag laddat upp med "The man with the golden gun" från 1974 hemma så att jag skulle ha den färskt i minnet. Klippan var sig lik men resten var nu helt annorlunda med en massa shopping osv. Det bästa med turen var nog ändå att vi paddlade in i små grottor så att vi var tvugna att ligga ner och därefter kom vi in i små laguner. Sista stoppet var på en jätteliten strand där vi stannade för att bada. Efter en stund klättrade några apor ner till oss. Jag paddlade då tillbaka till stora båten för att hämta kameran och fick då några bananer med mig som var uppskattade.

fredag, november 19, 2010

Thaiboxning


Jag och Alexandra åkte iväg och kollade på muay thai. Det går turneringar nästan varje dag så jag valde en med en svensk deltagare som hette Daniel. Det är han som syns på bild. Det blev vinst efter ett njurslag. Turneringen började med småkillar som gissningsvis var runt 10 år. Visserligen slår man inte så hårt i den åldern men de körde med knän och allt och hade inte heller några skydd. Det kändes väldigt långt från hur det hade gått till i Sverige.

torsdag, november 18, 2010

Elefanttur


För några dagar sedan var vi på en halvdagstur där vi bla såg ris-, kokos- och curry-tillverkning. Det hela avslutades med en elefantritt som var spännande. Nästan för spännande eftersom det kom värsta monsunregnet när vi ridit en stund. Men man torkar ju snabbt i denna värmen.

onsdag, november 17, 2010

Första dagen på stranden


Eftersom vädret har varit lite sådär så har vi bara varit vid poolen innan. Men idag gick vi till stranden som låg närmare än vi trodde. Det är en jättefin strand med en ö precis utanför.

Restaurang Kampong


Igår var det svärmors födelsedag och den firade vi på ett ställe som Adam rekommenderade. Det var kanonfint och prisvärt.

söndag, november 14, 2010

Kata Beach, Thailand


Då var vi äntligen framme efter 11 timmar i trångt flyg. Men Molly klarade sig bra i alla fall. Det har regnat en hel del men i morse hade vi kanonväder som ni ser. Hotellet ligger uppe på en backe så det blir ett träningspass varje gång man går hem. Men det är ju tsunamisäkert åtminstone.

onsdag, november 10, 2010

Packning påbörjad


Det värsta med att resa är packningen tycker jag. Som ni ser har jag inte packat ett plagg än. Blir väl som vanligt att man springer runt hysteriskt en halvtimme innan man åker imorgon.

måndag, november 08, 2010

Första lagret


I helgen målade vi grundfärgen till Mollys vägg. Nu måste vi bara få tag på samma färg vi har på resten av väggarna. Jag har för mig det var Nordsjö Mandel, men det märks ju när vi börjar måla...

torsdag, november 04, 2010

Resultatet


Den blev godkänd av kollegorna. Tyvärr lite suddigt foto. Receptet hittar ni i inlägget från 2008 här.

Pumpacheesecake


Då var det Halloween igen. Fast eftersom det var förra helgen köpte vi ingen prydnadspumpa detta året utan det fick bli en matpumpa till veckans bak. Det blir en pumpacheesecake till helgens middag och en till dagens fika på jobb.

onsdag, november 03, 2010

Tandborstning


Molly fick sina två första tänder för någon vecka sedan. Så nu har hon börjat med tandborstning. Tydligen skall man börja så tidigt som möjligt för att vänja dem. Tur att tandkrämen är så god annars hade det nog inte gått lika bra.