torsdag, januari 28, 2010

Snöstorm


Igår var det inte helt lätt att ta sig hem. När jag såg att det blev köbildning efter Dalby så svängde jag av mot Genarp istället. Det gick bra nästan hela vägen, men en bit efter Häckeberga var det helt stopp. Så jag fick backa en bit och ta en annan väg ut mot Janstorp. Drivorna sköljde över vindrutan när jag körde igenom dem, men det gick bra till slut. Det var det värsta vädret jag någonsin har kört i.

tisdag, januari 26, 2010

-15 är ganska kallt


Som vanligt var det kallast i Veberöd på väg till jobbet i morse.

torsdag, januari 21, 2010

Fatet fylldes 2010-01-20


Visst är det vackert? Vi letar alltså efter ytterligare tre som vill ha en sjättedel var. Låt inte plaketten avskräcka er, man får välja en annan text på flaskorna om man vill. Men det röstar vi givetvis om när det blir dags.

onsdag, januari 20, 2010

Blomster från Sogeti


Idag fick vi gratulationsblommor levererade till dörren från Sogeti. Molly fick också en liten.

fredag, januari 15, 2010

Eget Mackmyra whiskyfat


Jag, brorsan och JP har köpt ett eget whiskyfat. Det blev svensk ek då det var den som smakade bäst på provningen vi var på. Det finns normalt bara två recept, ett vanligt och ett rökigt. Det rökiga är ganska milt rökigt så när vi fick höra att de hade lite kvar av sitt specialrecept extra rök kvar så tog vi så klart det. Givetvis var detta det dyraste alternativet också. Men vi tänkte vara 6 personer som delar på det så om det är någon som är sugen är det bara att säga till? Man kan tro att det blir billigare om man köper ett helt fat men så är det alltså inte, utan det är ganska dyrt. Närmare bestämt 30.600 kr kostar det vilket då blir 5100 kr per man vid 6 andelar. Faten innehåller 30 liter vid fyllning men lite dunstar bort under lagringstiden. Sen kostar de någon hundring när man fyller på flaskorna också som tex moms och alkoholskatt. Dock köper man ut det via Danmark och betalar då 60 kr istället för 140 kr per halvlitersflaska i alkoholskatt. Fatet skall lagras på Häckeberga slott så att det är närma när man åker och provsmakar fatet. Eftersom det är så små fat så mognar de mycket snabbare och de rekommenderar att man lagrar det mellan 3 och 6 år. Man får tappa av 12 flaskor en gång innan man tömmer hela fatet vilket troligen blir precis efter 3 årsdagen.
Läs mer om detaljerna här.

lördag, januari 09, 2010

Andra badet


När vi ökade temperaturen från 35 till 37 grader blev det lite skönare. Så nu kunde vi bada henne ordentligt.

Romeleåsens golfklubb


Jag och JP passade på att använda våra skidor från Vasaloppet nu när det ligger lite snö. Dock upptäckte vi att vi inte var i riktigt lika bra form som för två år sedan. Men det var kul att köra en runda.

Kusinbesök


Enda kusinen Josefine hälsade på i fredags. De verkade trivas ihop. Det kommer nog gå lite vildare till i framtiden.

Premiäråket i vagnen


Eftersom det har varit så kallt har vi inte varit ute så mycket. Men då det inte blåste så mycket i torsdags så gav vi oss ut och provade vagnen. Färden gick till farfar och Eva och hem igen.

måndag, januari 04, 2010

Avundsjuk


Silke brukar inte hoppa upp i knäet utan brukar nöja sig med att ligga bredvid. Men nu hoppar han upp i knäet så fort han får chansen. Han har nästan vågat gå ända fram och nosa också.

Första badet


Det var inget roligt alls. Kanske skall prova med lite varmare än 15-gradigt vatten.

Gulsot


Som många nyfödda har även Molly lite gulsot som syns på denna bilden. Vi får gå ut med henne lite i solen så skall det försvinna.

Grannens raketer


Grannen hade inte snålat in på raketerna så jag var ute och fotograferade lite. Det är inte så lätt att ta bilder på fyrverkeri som ni säkert vet men denna blev ganska bra.

Nyårsafton


Lugnaste nyårsaftonen på länge.

fredag, januari 01, 2010

Parkeringsskada


När vi stod parkerade på BB var det någon som passade på att träna parkering med mindre lyckat resultat.